Като декларира, че ще внесе законопроект за промени в изборното законодателство,

...
Като декларира, че ще внесе законопроект за промени в изборното законодателство,
Коментари Харесай

Петя Георгиева: Политическите сили в парламента продължават да са в предизборна кампания

" Като  заявява, че ще внесе законопроект за промени в изборното законодателство, ГЕРБ има минимум две цели ". Това в предаването " Хоризонт до обед " доцент Петя Георгиева, учител по политически науки в Нов български университет. 

Едната е да сложи ясна политическа отговорност пред партия " ИТН ", която да покаже пред своите гласоподаватели, че съблюдава предизборните си обещания. Другата е - при догадка, че Има Такъв Народ се съгласи за такава законодателна смяна за въвеждане на мажоритарна система,  това ще е от изгода за двете най-големи политически сили  – ГЕРБ и Има Такъв Народ. 

" Но депутатите на Слави Трифонов демонстрираха, че това не е на дневен ред на Народното събрание. Според мен огромна част от политическите сили сега в Народното събрание,  сякаш не престават да са в предизборна акция  или приготвят идващите избори ", разяснява още Георгиева. 

По думите ѝ още не е ясно кой е в съпротива в Народното събрание. Според нея ходът на нещата след извършените избори е логически. 

" Не е учудващо това, че първата по брой депутати партия ГЕРБ-СДС да бъде в съпротива  или пък да не взе участие в държавното управление, това е естествена парламентарна процедура и няма нищо трагично ", съобщи преподавателят по политически науки.

Още по тематиката в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР